Посланикът на Израел във Франция Яел Герман подаде оставка в знак на

...
Посланикът на Израел във Франция Яел Герман подаде оставка в знак на
Коментари Харесай

Посланикът на Израел в Париж подаде оставка

Посланикът на Израел във Франция Яел Герман подаде оставка в знак на митинг против новото съдружно държавно управление в Тел Авив, заяви " Аарец ".

В писмо до израелския министър-председател Бенямин Нетаняху Яел Герман съобщи, че съвестта ѝ не ѝ разрешава да представлява новата държавна администрация.

Тя съобщи, че няма да може да " съставлява политики, които са толкоз коренно разнообразни от това, в което имам вяра ", заяви вестник The Times of Israel.

" За страдание, държавното управление, което създадохте и ръководите, в това число представители на партии, чиито крайни позиции се показват в главните позиции на държавното управление, неговите политики и изказванията му във връзка с законодателството - са невалидни в моите очи ", сподели тя.

Герман, която беше кмет на крайбрежния град Херцлия в продължение на 25 години до 2013 година, се причисли към партията " Йеш Атид " на настоящия опозиционен водач Яир Лапид през 2013 година

През 2013-2014 година тя заемаше и поста министър на опазването на здравето.

След като става външен министър през 2021 година, Яир Лапид я назначава за дипломат на страната във Франция.

В четвъртък Кнесетът организира изключително съвещание, с цел да гласоподава доверие на новото държавно управление на Нетаняху.

Коалицията се състои от шест десни партии, от които пет са консервативни от религиозна позиция, и ще управлява 64 от 120-те места в израелския парламент.

Кабинетът бе одобрен с гласовете на 63 от общо 120 депутати от Кнесета.

Партията на Нетаняху " Ликуд "  спечели парламентарните избори, проведени на 1 ноември. Вотът беше петият подред в страната за по-малко от четири години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР